Pécs, Teréz utca 4. Tel.:72/518-860 e-mail: aranykacsa@t-online.hu
Nyitva tartás H: Zárva K: 1130 - 1630 SZ-CS: 1130 - 2200 P-SZ: 1130 - 2400 V: 1130 - 1630    
A híres Zsolnay terem
Az imázs az maga az ember! A hírnév az maga a hely! Az 1800-as évek hangulatát idéző családias miliőt árasztó Zsolnay terem egyedi eozin mázas díszítőelemeivel és a díszkúttal a város reprezentatív étkezéseinek a vendégtere.

A családunk mindig komoly figyelmet szentelt a helyi értékek fennmaradására, ezért 1996-tól Keresztes Béla építésszel és Keményffy Gábor iparművésszel összefogva készítettük el a Zsolnay terem terveit, melynek közel egy évig tartó műhelymunkályát, Keményffy Gábor vezetésével végezte a gyár kollektívája. 1997 év nyarára sikerült létrehozni a Zsolnay termet, mely a gyár nagy sikerű századfordulós hangulatát idézi. E térben az alkotók az 1893-tól folyamatosan gyártott "eozin" fantázianéven ismertté vált redukciós fémtartalmú mázzal készült mélyvörös, fekete és óarany színekben pompázó díszítőelem sort hoztak létre, hogy referencia üzletként a gyár termékeinek értékesítését segítve útjára indítsák a Zsolnay étterem, a Zsolnay kávézó, Zsolnay kerámia és Zsolnay borboltokat magában foglaló frachise rendszert. A terem ma már ipartörténeti értéknek tekínthető, melyet nem csak a gasztronómiai élményért keresnek fel a vendégek.  

A mai napi menü

A híres Zsolnay terem

image Az imázs az maga az ember! A hírnév az maga a hely! Az 1800-as évek hangulatát idéző családias miliőt árasztó Zsolnay terem egyedi eozin mázas díszítőelemeivel és a díszkúttal a város reprezentatív étkezéseinek a vendégtere.

A Dakk klub

image Az étterem emeletén lévő kávézó, kerthelyiség igazi tánc-, buli- és rendezvényhelyszín.